Web Toolbar by Wibiya Death Race 2008 | Movies With Greek Subtitles
, ,

Death Race 2008




ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΔΙΑΝΟΜΗ
LINKS
ΚΡΙΤΙΚΗ
ΒΑΘΜΟΣ




Ο Jensen Ames (Jason Statham) βρίσκεται άδικα κλεισμένος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για το φόνο της γυναίκας του. Το λόγο που βρίσκεται εκεί τον ανακαλύπτει σύντομα, όταν καλείται να αντικαταστήσει κρυφά έναν τραυματισμένο οδηγό παράνομων αγώνων αυτοκινήτου που τελούνται στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, προκειμένου να πάρει την πίσω ελευθερία του. Εγκέφαλος των αγώνων είναι η ίδια η διευθύντρια των φυλακών, Hennessey (Joan Allen), με τους οποίους κερδίζει ασύλληπτα χρήματα απ' την pay-per-view τηλεθέαση, θέτοντας οδηγούς-τροφίμους σε κούρσες ζωής ή θανάτου με αυτοκίνητα-φονικές μηχανές εξοπλισμένα σαν αστακούς.
Remake του «Death Race 2000» (1975), η 'Κούρσα Θανάτου' είναι αυτό θα λατρέψουν όσοι προσέμεναν να δουν ένα αιματηρό «The Fast And The Furious». Με το νέο μάστορα της κλοτσοπατινάδας και του αγριωπού βλέμματος Jason Statham, το παραπάνω είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ εξασφαλισμένο. Ο επίσης Βρετανός σκηνοθέτης των «Resident Evil» και «Alien Vs Predator», Paul W.S. Anderson, υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία.
Η αρχική ιδέα αγώνων θανάτου μεταξύ αναλώσιμων μονάδων της κοινωνίας (βλ. φυλακισμένοι) προς τέρψη των διψασμένων για αδρεναλίνη, σάρκα και αίμα τηλεθεατών διατηρείται σε τυπικό επίπεδο. Το μόνο που κάνει το «Death Race» είναι να παραλληλίζει τους (αθέατους) τηλεθεατές της κούρσας (οι οποίοι απαριθμούνται σε μερικά εκατομμύρια), με εκείνους που θα επιλέξουν να το δουν. Οποιοσδήποτε εσκεμμένος συνειρμός ή σχόλιο θα πρέπει να θεωρείται συγκυριακός, αφού οι προθέσεις των συντελεστών παραμένουν φανερά δέσμιες της όποιας εμπορικής επιτυχίας.
Κατά τα λοιπά, συνεχείς σκηνές γρήγορης δράσης με αμάξια φονικότερα κι απ' το «Death Proof», φορτωμένα με όπλα πάσης φύσεως, κλιμάκωση αλά video-game και σκληρά αγόρια με πολλά υποσχόμενες γκριμάτσες και χειρονομίες - του στιλ 'θα σε σφάξω', 'θα σου κάνω το έτσι, αλλιώς' και τα συναφή - για να φοβούνται οι μαλθακοί και οι ψαρωμένοι, να παραδειγματίζονται οι γρήγοροι (της ασφάλτου) και να λιώνουν οι θαμπωμένες συνοδηγοί. Παράλληλα με τον Statham που από ταινία σε ταινία τελειοποιεί το... θανατηφόρο βλέμμα, περιφέρονται η πληθωρική λατίνα Natalie Martinez (που στον καιρό των «Fast And The Furious» ήταν ακόμα μικρή για να παίξει) και η (τρεις φορές υποψήφια για Oscar) Joan Allen που η εμφάνισή της στα «Bourne» πόρρω απέχει απ' αυτό εδώ το παγερό ανέκδοτο.


H ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ
ΠΡΟΣΟΧΗ !! Πετάει διαφημίσεις
  • Αν δεν λειτουργούν τα Links, αφήστε ένα σχόλιο για να τα αντικαταστήσουμε »
  • Στηρίξτε τις προσπάθειες ατέλειωτων ωρών με ένα απλό "Ευχαριστώ" »
  • Μπείτε στην παρέα μας στο Facebook για να μαθαίνετε τις νεότερες αφίξεις »
  • Αν σας αρέσει το Blog, πείτε το και στους φίλους σας »